اولین شرکت ارائه خدمات اینترنت در ایران کیست؟

خوی کیدز: اینترنت (به انگلیسی: Internet) ( مخفف interconnected networks شبکههای به هم پیوسته ) را باید بزرگترین سامانهای دانست که تاکنون به دست انسان طرّاحی، مهندسی و اجرا گردیدهاست. ریشهٔ این شبکهٔ عظیم جهانی به دههٔ ۱۹۶۰باز می گردد که سازمانهای نظامی ایالات متّحدهٔ آمریکا برای انجام پروژههای تحقیقاتی برای ساخت شبکهای مستحکم، توزیع شده و با تحمل خطا سرمایه گذاری نمودند. این پژوهش به همراه دورهای از سرمایه گذاری شخصی بنیاد ملی علوم آمریکا برای ایجاد یک ستون فقرات جدید، سبب شد تا مشارکتهای جهانی آغاز گردد و از اواسط دههٔ ۱۹۹۰، اینترنت به صورت یک شبکهٔ همگانی و جهانشمول در بیاید. وابسته شدن تمامی فعّالیتهای بشر به اینترنت در مقیاسی بسیار عظیم و در زمانی چنین کوتاه، حکایت از آغاز یک دوران تاریخینوین در عرصههای گوناگون علوم، فنآوری، و به خصوص در نحوه تفکّر انسان دارد. شواهد زیادی در دست است که از آنچه اینترنت برای بشر خواهد ساخت و خواهد کرد، تنها مقدار بسیار اندکی به واقعیت درآمدهاست.
اما اولین شرکت ارائه دهنده اینترنت در ایران ندا رایانه بود که به عنوان یکی از بزرگترین ارائهدهندگان سرویس اینترنت در ایران شناخته میشود.
مؤسسه ندا رایانه در سال ۱۳۷۳ به صورت یک شرکت مستقل خصوصی با سرمایهگذاری شهرداری تهران و به عنوان یک موسسه فرهنگی در تهران تاسیس گردید.این مؤسسه، روزنامه همشهری را در اینترنت منتشر نمود، که این اولین روزنامه رسمی ایرانی در وب میباشد.
در سال ۱۳۷۴ بدنبال اتصال به اینترنت از طریق ماهواره کانادایی کد ویژن، مؤسسه ندا رایانه فعالیت بازرگانی خود را، بعنوان اولین شرکت خدمات اینترنتی آغاز نمود. این شرکت از سال ۱۳۷۴ شروع به ارائه اینترنت از طریق خطوط تلفن ثابت، بر بستر دایلآپ نمود.
کاربران ایرانی برای نخستین بار محیط وب را با اینترانت روزنامه همشهری تجربه کردند. این اینترانت به اینترنت متصل نبود و کاربران که مودم به ندارایانه متصل میشدند و تنها امکان مشاهده این روزنامه را داشتند و کاربران خارج از کشور نیز امکان مشاهده روزنامه را از طریق اینترنت نداشتند. پس از برقراری اتصال با اینترنت از طریق مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات خدمات فقط به کاربران دانشگاهی داده میشد و ندا رایانه بود که برای نخستین بار امکان استفاده از پست الکترونیکی اینترنتی را برای عموم فراهم آورد.
پایان اطلاع رسانی /منبع: دانشنامه ویکیپدیا